UMJETNOST TREBA JEBATI!

XONTAKT, Dom mladih, Split, 2011

 
 

akcija, ringtone I VIDEO RAD

 

Umjetnost treba jebati! je rad nastao iz participatorne umjetničke akcije F U C K koju je autorica izvela u sklopu programa XONTAKT 2011, u splitskom Domu mladih. Akcija je nastala u suradnji s manifestacijom XONTAKT, a izvedena je u znak podrške nezavisnoj kulturi grada Splita.  Evo kako je glasio poziv za akciju:

Nezavisna kazališna scena grada Splita vas poziva da sudjelujete u jedinstvenoj umjetničkoj akciji F U C K − spjevu epskih proporcija koji će na dan zatvaranja ovogodišnjeg festivala XONTAKT odzvanjati amfiteatrom nikad dovršenog Doma mladih. Stoga, donesite svoj SPISAK ZA ODJEB jer “If you can't say Fuck, you can't say, Fuck the government.”, kako nas to kultni američki komičar, Lenny Bruce, sarkastično podsjeća.

Umjetnost treba jebati! je video rad u kojem se susreću 1994. i 2011., arhivska snimka Stolica i zvučni zapis jednog okupljanja, Fraktal Falus Teatar i scena; u istom prostoru, ali i gotovo dva desetljeća poslije, poratna tranzicija 90-ih i privatizacija 2000-ih, nikad dovršen Dom omladine i nikad dovršen Dom mladih, trag i znak, sjeb i odjeb.

Umjetnost treba jebati!, video, 5'27

Stolice, performans by Fraktal Falus Teatar i arhivska snimka Doma mladih, Split, 1994

Umjetnost treba jebati!, audio remix by Adam Semijalac, 2011

 

+ www.xontakt.org